Рецепти
Гибаница мафини
Брзи мафини со сирење и рукола за вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(150 Грама)
Јајце(3 )
Сирење(350 Грама)
Млад кромид(2 )
Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)
Сусам(50 Грама)
Путер(70 Грама)
Јогурт(200 Милилитри)
Копар(3 Гранчиња )
Рукола(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Магдоносот, младиот кромид и руколата ситно ги сечкаме и ги ставаме во длабок сад. Гранчињата копар ги сечкаме на парчиња и ги додаваме во садот.
- Ги додаваме сода бикарбоната, јогуртот и 100 мл масло.
- На покрупната страна од рендето во садот го рендаме сирењето. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Наросуваме бибер и ја мешаме смесата со жица.
- Корите ги кинеме на парчиња, ги додаваме во садот и мешаме со лажица.
- Во тенџере на оган го топиме путерот. Со готварска четка со растопен путер ги намрсуваме длабнатините во калапот за мафини.
- Со лажица во длабнатините ставаме од смесата во длабокиот сад и наросуваме сусам.
- Го ставаме калапот во рерна и печеме 30 минути на 180 степени и го вадиме од рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во