Рецепти
Гибаница мафини Ана Ристеска

Брзи мафини со сирење и рукола за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(150 Грама)

Магдонос

Јајце(3 )

Сирење(350 Грама)

Млад кромид(2 )

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Путер(70 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Копар(3 Гранчиња )

Рукола(1 Китка)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Магдоносот, младиот кромид и руколата ситно ги сечкаме и ги ставаме во длабок сад. Гранчињата копар ги сечкаме на парчиња и ги додаваме во садот.
  2. Ги додаваме сода бикарбоната, јогуртот и 100 мл масло.
  3. На покрупната страна од рендето во садот го рендаме сирењето. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Наросуваме бибер и ја мешаме смесата со жица.
  4. Корите ги кинеме на парчиња, ги додаваме во садот и мешаме со лажица.
  5. Во тенџере на оган го топиме путерот. Со готварска четка со растопен путер ги намрсуваме длабнатините во калапот за мафини.
  6. Со лажица во длабнатините ставаме од смесата во длабокиот сад и наросуваме сусам.
  7. Го ставаме калапот во рерна и печеме 30 минути на 180 степени и го вадиме од рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: