Рецепти
Гибаница мафини Ана Ристеска

Брзи мафини со сирење и рукола за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(150 Грама)

Магдонос

Јајце(3 )

Сирење(350 Грама)

Млад кромид(2 )

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Путер(70 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Копар(3 Гранчиња )

Рукола(1 Китка)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Магдоносот, младиот кромид и руколата ситно ги сечкаме и ги ставаме во длабок сад. Гранчињата копар ги сечкаме на парчиња и ги додаваме во садот.
  2. Ги додаваме сода бикарбоната, јогуртот и 100 мл масло.
  3. На покрупната страна од рендето во садот го рендаме сирењето. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Наросуваме бибер и ја мешаме смесата со жица.
  4. Корите ги кинеме на парчиња, ги додаваме во садот и мешаме со лажица.
  5. Во тенџере на оган го топиме путерот. Со готварска четка со растопен путер ги намрсуваме длабнатините во калапот за мафини.
  6. Со лажица во длабнатините ставаме од смесата во длабокиот сад и наросуваме сусам.
  7. Го ставаме калапот во рерна и печеме 30 минути на 180 степени и го вадиме од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: