Рецепти
Гибаница од макарони
Омилените вкусови на едно место споени за максимално уживање
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(400 Грама)
Сирење(200 Грама)
Кајмак(200 Грама)
Павлака(200 Грама)
Млеко(200 Грама)
Жолчка од јајце(2 )
Белка од јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Сварете ги макароните според упатството на ќесичката.
- Од кога ќе ги сварите, исцедете ги и измешајте ги со сирењето, кајмакот, павлаката, жолчките, млекото и белките кои претходно добро се изматуваат.
- Сето ова заедно се пече во рерна додека не фатат макароните кора.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во