Рецепти
Гибаница од макарони Ана Ристеска

Омилените вкусови на едно место споени за максимално уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Сирење(200 Грама)

Кајмак(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Млеко(200 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Белка од јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сварете ги макароните според упатството на ќесичката.
  2. Од кога ќе ги сварите, исцедете ги и измешајте ги со сирењето, кајмакот, павлаката, жолчките, млекото и белките кои претходно добро се изматуваат.
  3. Сето ова заедно се пече во рерна додека не фатат макароните кора.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: