Рецепти
Гибаница од макарони Ана Ристеска

Омилените вкусови на едно место споени за максимално уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Сирење(200 Грама)

Кајмак(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Млеко(200 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Белка од јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Сварете ги макароните според упатството на ќесичката.
  2. Од кога ќе ги сварите, исцедете ги и измешајте ги со сирењето, кајмакот, павлаката, жолчките, млекото и белките кои претходно добро се изматуваат.
  3. Сето ова заедно се пече во рерна додека не фатат макароните кора.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: