Рецепти
Гнезда од мелено месо Ана Ристеска

Брз високо протеински ручек за целата фамилија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Леб(1 Парче)

Јајце(6 )

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Парчето леб се потопува со малку вода и се остава да омекне.
  2. Кромидот се сечка многу ситно. Морковот се ренда на ситната страна од рендето.
  3. Во смесата се месото се додаваат сечканиот кромид, ренданиот морков, јајцето, мешавината зачини и натопеното парче леб, па се замесува убава хомогена смеса.
  4. Од смесата се прават 6 топчиња коишто потоа се расплескуваат во плескавици. Потоа на плескавиците им се прави вдлабнатина во средината.
  5. Плескавиците се редат во тепсија обложена со хартија за печење. Потоа во вдлабнатината на секоја плескавица се крши по едно јајце.
  6. Се печат на 180 степени околу 40 минути
  7. Се сервираат малку подизладени во бургер леб, марула или авокадо, домати, сос по желба и гарнир по желба
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: