Рецепти
Гнезда од мелено месо
Брз високо протеински ручек за целата фамилија
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(500 Грама)
Морков(1 )
Кромид(1 Главица)
Леб(1 Парче)
Јајце(6 )
Италијански зачин (мешан зачин)(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути
- Парчето леб се потопува со малку вода и се остава да омекне.
- Кромидот се сечка многу ситно. Морковот се ренда на ситната страна од рендето.
- Во смесата се месото се додаваат сечканиот кромид, ренданиот морков, јајцето, мешавината зачини и натопеното парче леб, па се замесува убава хомогена смеса.
- Од смесата се прават 6 топчиња коишто потоа се расплескуваат во плескавици. Потоа на плескавиците им се прави вдлабнатина во средината.
- Плескавиците се редат во тепсија обложена со хартија за печење. Потоа во вдлабнатината на секоја плескавица се крши по едно јајце.
- Се печат на 180 степени околу 40 минути
- Се сервираат малку подизладени во бургер леб, марула или авокадо, домати, сос по желба и гарнир по желба
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во