Рецепти
Грав со кисело млеко
Македонски рецепт за грав со кисело млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грав(1/2 Килограм)
Свинска маст(1 Супена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Лук(2-3 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- На загреаната маст додајте црвен пипер, а веднаш потоа додајте го сварениот и исцеден грав.
- Кога гравот е пржен прелијте го со кисело млеко во кое претходно се ставени неколку чешниња лук. Сето заедно измешајте го и ставете го да се запече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во