Рецепти
Грав со кисело млеко Ана Ристеска

Македонски рецепт за грав со кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Кисело млеко

Лук(2-3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреаната маст додајте црвен пипер, а веднаш потоа додајте го сварениот и исцеден грав.
  2. Кога гравот е пржен прелијте го со кисело млеко во кое претходно се ставени неколку чешниња лук. Сето заедно измешајте го и ставете го да се запече.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: