Рецепти
Грав со кисело млеко Ана Ристеска

Македонски рецепт за грав со кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Кисело млеко

Лук(2-3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреаната маст додајте црвен пипер, а веднаш потоа додајте го сварениот и исцеден грав.
  2. Кога гравот е пржен прелијте го со кисело млеко во кое претходно се ставени неколку чешниња лук. Сето заедно измешајте го и ставете го да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: