Рецепти
Грав со црвена зелка (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од варен грав со зеленчук како одлична идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(200 Грама)

Црвена зелка(300 Грама)

Домат(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Целер(1 )

Праз(2 )

Леб(4 Парчиња)

Масло(6 Супени лажици)

Ловоров лист(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа

  1. Варете го гравот заедно со ловорот 2 часа во поклопен сад. На крајот посолете го.
  2. Пржете го исечканиот кромид 7-8 минути на три лажици масло заедно со лукот и исечканите целер и праз. Додајте ги исечканата зелка и исечканите домати, а по 5 минути полијте со поголемо количество вода во која се вари гравот и варете ги 1 час.
  3. Додајте го гравот, посолете го и по 5 минути тргнете го од оган. Потпечете ги кришките леб и ставете ги во 4 чинии. Полијте ги со гравот, додајте им три лажици масло и посипете ги со црвен пипер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: