Рецепти
Грав со црвена зелка (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од варен грав со зеленчук како одлична идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(200 Грама)

Црвена зелка(300 Грама)

Домат(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Целер(1 )

Праз(2 )

Леб(4 Парчиња)

Масло(6 Супени лажици)

Ловоров лист(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа

  1. Варете го гравот заедно со ловорот 2 часа во поклопен сад. На крајот посолете го.
  2. Пржете го исечканиот кромид 7-8 минути на три лажици масло заедно со лукот и исечканите целер и праз. Додајте ги исечканата зелка и исечканите домати, а по 5 минути полијте со поголемо количество вода во која се вари гравот и варете ги 1 час.
  3. Додајте го гравот, посолете го и по 5 минути тргнете го од оган. Потпечете ги кришките леб и ставете ги во 4 чинии. Полијте ги со гравот, додајте им три лажици масло и посипете ги со црвен пипер.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: