Рецепти
Гурмански топчиња од месо Ана Ристеска

Брз ручек за сите љубители на месото и на пржената храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварениот компир се ренда, а шунката и кашкавалот се сечат на ситни коцки.
  2. Меленото месо се пропржува во малку масло, потоа се  додаваат сол, мешан зачин и бибер.
  3. Сите состојки убаво се промешуваат, па се додваат две јајца и се замесува смеса.
  4. Од смесата се прават мали топчиња, потоа се валкаат во брашно, па во изматеното јајце и на крајот во лебни трошки.
  5. Така приготвени месните топчиња се пржат во врело масло. Потоа исцедени на салфети од мрснотијата, се послужуваат додека се топли со тартат сос.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: