Рецепти
Гурмански топчиња од месо Ана Ристеска

Брз ручек за сите љубители на месото и на пржената храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварениот компир се ренда, а шунката и кашкавалот се сечат на ситни коцки.
  2. Меленото месо се пропржува во малку масло, потоа се  додаваат сол, мешан зачин и бибер.
  3. Сите состојки убаво се промешуваат, па се додваат две јајца и се замесува смеса.
  4. Од смесата се прават мали топчиња, потоа се валкаат во брашно, па во изматеното јајце и на крајот во лебни трошки.
  5. Така приготвени месните топчиња се пржат во врело масло. Потоа исцедени на салфети од мрснотијата, се послужуваат додека се топли со тартат сос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: