Рецепти
Гурмански топчиња од месо Ана Ристеска

Брз ручек за сите љубители на месото и на пржената храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сварениот компир се ренда, а шунката и кашкавалот се сечат на ситни коцки.
  2. Меленото месо се пропржува во малку масло, потоа се  додаваат сол, мешан зачин и бибер.
  3. Сите состојки убаво се промешуваат, па се додваат две јајца и се замесува смеса.
  4. Од смесата се прават мали топчиња, потоа се валкаат во брашно, па во изматеното јајце и на крајот во лебни трошки.
  5. Така приготвени месните топчиња се пржат во врело масло. Потоа исцедени на салфети од мрснотијата, се послужуваат додека се топли со тартат сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: