Рецепти
Ѓувеч со свинско месо Ана Ѓорова

Богат балкански ручек со свинско месо и мешан зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Зелена пиперка(120 Грама)

Грашок(120 Грама)

Боранија(120 Грама)

Морков(120 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(200 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Ориз(50 Грама)

Компир(1 Килограм)

Ловоров лист(2 )

Масло(50 Милилитри)

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот и лукот се лупат и ситно се сечкаат, па се пржат во подлабоко тенџере со малку масло додека кромидот омекне и стане стаклест.
  2. Потоа се додаваат исечканите моркови, боранијата, грашакот и пиперките и се продолжува со динстање и постојано мешање.
  3. Се додаваат пирето од домати и мелениот црвен пипер и се промешува.
  4. Откако зеленчукот ќе омекне, се трга од оган и се посипува со оризот. Потоа се реди и месото.
  5. Се додаваат сол, бибер, ловоров лист и мешани зачини по вкус.
  6. Компирот се лупи и се сече на кругови, па се реди врз месото.
  7. Тенџерето се покрива со алуминиумска фолија и се става во рерна на 200°C, околу 45 минути.
  8. Се трга фолијата и се остава да се запече уште малку.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: