Рецепти
Ѓувеч во грне Ана Ѓорова

Ѓувеч со свинско месо, зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Морков(300 Грама)

Зелена пиперка(300 Грама)

Домат(300 Грама)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист(3-4 )

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечканиот кромид се динста во тава со масло.
  2. Откако малку ќе омекне, се додаваат сечкани морков и пиперки.
  3. Месото се сечка на коцки и се додава во тавата со зеленчукот.
  4. Тавата се полива со вода колку да се покрие содржината, се додаваат сечкани домати, се зачинува со црвен пипер, бибер, ловоров лист и се полива уште малку бело вино. Се динста неколку минути додека малку не испари течноста.
  5. Вака подготвениот ѓувеч се става во соодветно грне и се става во рерна на 180°C да се пече 30 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: