Рецепти
Ѓувеч во грне Ана Ѓорова

Ѓувеч со свинско месо, зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Морков(300 Грама)

Зелена пиперка(300 Грама)

Домат(300 Грама)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист(3-4 )

Магдонос(1 Китка)

Бело вино(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечканиот кромид се динста во тава со масло.
  2. Откако малку ќе омекне, се додаваат сечкани морков и пиперки.
  3. Месото се сечка на коцки и се додава во тавата со зеленчукот.
  4. Тавата се полива со вода колку да се покрие содржината, се додаваат сечкани домати, се зачинува со црвен пипер, бибер, ловоров лист и се полива уште малку бело вино. Се динста неколку минути додека малку не испари течноста.
  5. Вака подготвениот ѓувеч се става во соодветно грне и се става во рерна на 180°C да се пече 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: