Рецепти
Хроно пудинг од просо Ана Ристеска

Здрава алтернатива на пудинг која е совршен избор за оние кои се на хроно диета.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Кокосово млеко(200 Милилитри)

Какао(1 Кафена лажица)

Ванила стапче(1 )

Бадеми(50 Грама)

Агаве сируп(2-3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Просото исплакнете го под млаз ладна водата и ставете го да се вари со млекото и водата околу 20 минути на тивко со повремено мешање. Додајте го и стапчето ванила.
  2. Кога ќе згусне додајте го агаве сирупот, какаото и уште малку вода или млеко, промешајте и варете уште 15-20 минути додека не омекне просото.
  3. Некоја минута пред да го тргнете од оган, додајте ги грубо исечканите бадеми.
  4. Оставете го 5 минути поклопено да се одмори и потоа послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: