Рецепти
Интегрална гибаница со спанаќ Ана Ѓорова

Српски рецепт за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1 Килограм)

Фета сирење(300 Грама)

Јајце(2 )

Млад кромид(2 Стогчиња)

Свеж магдонос(1 Шака)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Интегрални готови кори(700 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Детално и внимателно исчистете го и измијте го спанаќот, а потоа ставете го да се свари 5 минути во мала количина вода. Откако ќе се свари, исцедете го и измијте го со ладна вода.
  2. Исечкајте го варениот спанаќ и соедините го со сечканиот млад кромид и фета сирењето.
  3. Скршете 2 јајца, додајте ги во останатите состојки, па сè убаво промешајте и зачинете по вкус.
  4. Загрејте ја рерната на 190°C.
  5. Намачкајте ја тавата во која ќе печете и редете ги интегралните кори подеднакво, а во средината ставете ја смесата од спанаќ. На крај со една кора покријте ја цела тава и намачкајте ја со маслиново масло и малку вода.
  6. Печете 40 минути додека не добие златна боја.
  7. Изладете ја 15 минути пред да ја сервирате.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: