Рецепти
Испукани чоколадни колачиња Ана Ристеска

Едноставни чоколадни колачиња кои се одличен прилог на утринското кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Маргарин(50 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Чоколадото се растопува со маргаринот. Се трга на страна.
  2. Јајцата се матат со шеќерот и со ванилиниот шеќер додека се зацврсти смесата. Потоа се додаваат растопеното чоколадо па брашното (претходно измешано со прашокот за печиво и солта). Се меша па се прекрива со пластична фолија и се остава да се стегне во фрижидер околу 3-4 часа (може и да преноќи).
  3. Се црпи со кафена лажичка и се прават топчиња со раце (премачкани со малку масло), па се валкаат во шеќерот во прав.
  4. Се редат и на плех обложен со хартија за печење (одалечени на растојание од 5 см), па се печат околу 10 минути на 180 степени.
  5. Се служат со чаша млеко.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: