Рецепти
Јагнешко во тенџере
Јагнешко на едноставен начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешко месо(1,5 Килограм)
Лук(2 Чешниња)
Масло(2 Супени лажици)
Кромид(2 Главици)
Бело вино(2,5 Децилитри)
Рузмарин(1 Гранче)
Морков(500 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Павлака(2,5 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час
- Месото посолете го и ставете го биберот, засечете го на неколку места и во вдлабнатините ставете го лукот исечен на стапчиња.
- Месото пропржете го на масло само колку да добие боја.
- Додајте го кромидот исечен на тркалца и рузмаринот и полијте го со виното.
- Тенџерето поклопете го и динстајте го месото 30 минути.
- Излупете ги и измијте ги морковите, исечете ги на стапчиња и додадете ги во месото. Динстајте уште 40 минути.
- Извадете го готовото месо, а во зеленчукот ставете го брашното, малку пропржете го и полијте го со павлаката.
- Кратко време проварете го и послужете го со месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во