Рецепти
Јагнешко во тенџере Ана Ристеска

Јагнешко на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1,5 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(2,5 Децилитри)

Рузмарин(1 Гранче)

Морков(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Павлака(2,5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Месото посолете го и ставете го биберот, засечете го на неколку места и во вдлабнатините ставете го лукот исечен на стапчиња.
  2. Месото пропржете го на масло само колку да добие боја.
  3. Додајте го кромидот исечен на тркалца и рузмаринот и полијте го со виното.
  4. Тенџерето поклопете го и динстајте го месото 30 минути.
  5. Излупете ги и измијте ги морковите, исечете ги на стапчиња и додадете ги во месото. Динстајте уште 40 минути.
  6. Извадете го готовото месо, а во зеленчукот ставете го брашното, малку пропржете го и полијте го со павлаката.
  7. Кратко време проварете го и послужете го со месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: