Рецепти
Јагнешко во тенџере Ана Ристеска

Јагнешко на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1,5 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(2,5 Децилитри)

Рузмарин(1 Гранче)

Морков(500 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Павлака(2,5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Месото посолете го и ставете го биберот, засечете го на неколку места и во вдлабнатините ставете го лукот исечен на стапчиња.
  2. Месото пропржете го на масло само колку да добие боја.
  3. Додајте го кромидот исечен на тркалца и рузмаринот и полијте го со виното.
  4. Тенџерето поклопете го и динстајте го месото 30 минути.
  5. Излупете ги и измијте ги морковите, исечете ги на стапчиња и додадете ги во месото. Динстајте уште 40 минути.
  6. Извадете го готовото месо, а во зеленчукот ставете го брашното, малку пропржете го и полијте го со павлаката.
  7. Кратко време проварете го и послужете го со месото.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: