Рецепти
Јуфки со брокула Ана Ѓорова

Вегетаријанско и лесно јадење од јуфки во сос од брокула и слатка павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(200 Грама)

Брокула(500 Грама)

Слатка павлака(350 Милилитри)

Рендан кашкавал(50-100 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Слатката павлака измешајте ја со зачините, изренданиот кашкавал и лимоновиот сок. Ставете ги во тенџере на оган и варете ги колку што е потребно за да се стопи кашкавалот.
  2. Брокулата измијте ја, исечкајте ја и варете ја кратко во солена вода.
  3. Загрејте маслиново масло и путер и тргнете настрана кога путерот ќе се стопи.
  4. Потоа додајте ја брокулата, исечканиот лук, сварените јуфки и претходно приготвениот сос. Измешајте за да добиете хомогена смеса и на крајот додајте сол и бибер по желба.
  5. Послужете го јадењето топло, а одозгора ставете го остатокот од ренданото сирење.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: