Рецепти
Кајгана со печурки и со павлака Ана Ристеска

Ручек кој одлично оди во комбинација со вино или со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Сирење(125 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Јајце(8 )

Павлака(125 Грама)

Црвен пипер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Исчистете ги печурките, измијте ги, добро исцедете ги и исечкајте ги на крукчиња.
  2. Изрендајте го сирењето.
  3. Путерот или маргаринот ставете ги во тавче, загрејте ја ринглата на шпоретот и дозволете му на маслото да потемни.
  4. Додајте ги печурките, посолете ги и забиберете ги. Добро пропржете ги.
  5. Намалете ја температурата на ринглата, додајте ги јајцата, посипете ги со сирењето, со павлаката и со црвениот пипер.
  6. Оставете ги јајцата да се згуснат.
  7. Кајганата служете ја со домашен леб, салата од домати, печен компир или со разни видови салати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: