Рецепти
Кајгана со печурки и со павлака Ана Ристеска

Ручек кој одлично оди во комбинација со вино или со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(250 Грама)

Сирење(125 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Јајце(8 )

Павлака(125 Грама)

Црвен пипер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Исчистете ги печурките, измијте ги, добро исцедете ги и исечкајте ги на крукчиња.
  2. Изрендајте го сирењето.
  3. Путерот или маргаринот ставете ги во тавче, загрејте ја ринглата на шпоретот и дозволете му на маслото да потемни.
  4. Додајте ги печурките, посолете ги и забиберете ги. Добро пропржете ги.
  5. Намалете ја температурата на ринглата, додајте ги јајцата, посипете ги со сирењето, со павлаката и со црвениот пипер.
  6. Оставете ги јајцата да се згуснат.
  7. Кајганата служете ја со домашен леб, салата од домати, печен компир или со разни видови салати.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: