Рецепти
Кајгана со печурки и со павлака
Ручек кој одлично оди во комбинација со вино или со пиво
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(250 Грама)
Сирење(125 Грама)
Путер(1 Супена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Јајце(8 )
Павлака(125 Грама)
Црвен пипер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Исчистете ги печурките, измијте ги, добро исцедете ги и исечкајте ги на крукчиња.
- Изрендајте го сирењето.
- Путерот или маргаринот ставете ги во тавче, загрејте ја ринглата на шпоретот и дозволете му на маслото да потемни.
- Додајте ги печурките, посолете ги и забиберете ги. Добро пропржете ги.
- Намалете ја температурата на ринглата, додајте ги јајцата, посипете ги со сирењето, со павлаката и со црвениот пипер.
- Оставете ги јајцата да се згуснат.
- Кајганата служете ја со домашен леб, салата од домати, печен компир или со разни видови салати.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во