Рецепти
Канелони со мелено месо Ана Ристеска

Вкусен ручек од италијанската кујна кој одлично оди со чаша вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот го сечкаме ситно, морковот го рендаме и потоа заедно ги пржиме. Кога ќе омекне кромидот, го додаваме месото и пропржуваме, па додаваме сол, вегета, бибер, оригано, доматен сос и ситно сечкан магдонос.
  2. Со оваа смеса ги полниме канелоните па ги редиме во подмачкана тава.
  3. Полнетите канелони ги преливаме со павлака, врз нив го рендаме кашкавалот и ставаме да се пече во загреана рерна.
  4. Печеме додека добијат убава румена боја, а потоа ги сервираме.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: