Рецепти

Карфиол со јајца
Здрав и вегетаријански појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(500 Грама)
Јајце(1 )
Сол(2 Кафени лажици)
Маргарин(40 Грама)
Лебни трошки(2 Супени лажици)
Свеж магдонос(1 Китки)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Сварете јајце.
- Исчистениот и измиен карфиол варете го во солена вода, но внимавајте да не се превари.
- Кога ќе омекне, внимателно извадете го и исцедете го.
- Додека се лади, во тава за пржење стопете го маргаринот, додајте лебни трошки и свареното јајце издробете го и пржете го сето тоа заедно.
- Оладениот карфиол исечкајте го на крупно или само одвојте го секое гранче посебно и одозгора прелијте го со врелите трошки со јајцето и наросете го со ситно исечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во