Рецепти
Карфиол со јајца Ана Ристеска

Здрав и вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(500 Грама)

Јајце(1 )

Сол(2 Кафени лажици)

Маргарин(40 Грама)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Китки)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете јајце.
  2. Исчистениот и измиен карфиол варете го во солена вода, но внимавајте да не се превари.
  3. Кога ќе омекне, внимателно извадете го и исцедете го.
  4. Додека се лади, во тава за пржење стопете го маргаринот, додајте лебни трошки и свареното јајце издробете го и пржете го сето тоа заедно.
  5. Оладениот карфиол исечкајте го на крупно или само одвојте го секое гранче посебно и одозгора прелијте го со врелите трошки со јајцето и наросете го со ситно исечкан магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: