Рецепти
Карфиол со јајца Ана Ристеска

Здрав и вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(500 Грама)

Јајце(1 )

Сол(2 Кафени лажици)

Маргарин(40 Грама)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Китки)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете јајце.
  2. Исчистениот и измиен карфиол варете го во солена вода, но внимавајте да не се превари.
  3. Кога ќе омекне, внимателно извадете го и исцедете го.
  4. Додека се лади, во тава за пржење стопете го маргаринот, додајте лебни трошки и свареното јајце издробете го и пржете го сето тоа заедно.
  5. Оладениот карфиол исечкајте го на крупно или само одвојте го секое гранче посебно и одозгора прелијте го со врелите трошки со јајцето и наросете го со ситно исечкан магдонос.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: