Рецепти
Ќебап од јагнешко и телешко месо Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек на скара од месо со цимет. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(300 Грама)

Мелено јагнешко месо(300 Грама)

Кромид(2 средни главици )

Лук(1 Чешне)

Магдонос(2 Китки)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кумин(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Стапче цимет(12 )

Модар патлиџан(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Меленото месо измешајте го со 2 лажици маслиново масло и кумин.
  2. Додајте го ситно исечканиот кромид, лук и магдонос. Зачинете со сол и бибер.
  3. Од смесата обликувајте 12 топчиња и секое од нив свиткајте го во стапче цимет.
  4. На скара печете ги ќебапите по три минути од секоја страна, а претходно посолените и излупени кришки модар патлиџан (или домати) испечете ги многу кратко.
  5. Послужете ги ќебапите со доматите и со сос по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: