Рецепти
Ќебап од јагнешко и телешко месо Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек на скара од месо со цимет. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(300 Грама)

Мелено јагнешко месо(300 Грама)

Кромид(2 средни главици )

Лук(1 Чешне)

Магдонос(2 Китки)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кумин(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Стапче цимет(12 )

Модар патлиџан(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Меленото месо измешајте го со 2 лажици маслиново масло и кумин.
  2. Додајте го ситно исечканиот кромид, лук и магдонос. Зачинете со сол и бибер.
  3. Од смесата обликувајте 12 топчиња и секое од нив свиткајте го во стапче цимет.
  4. На скара печете ги ќебапите по три минути од секоја страна, а претходно посолените и излупени кришки модар патлиџан (или домати) испечете ги многу кратко.
  5. Послужете ги ќебапите со доматите и со сос по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: