Рецепти
Ќебап од јагнешко и телешко месо Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек на скара од месо со цимет. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(300 Грама)

Мелено јагнешко месо(300 Грама)

Кромид(2 средни главици )

Лук(1 Чешне)

Магдонос(2 Китки)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кумин(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Стапче цимет(12 )

Модар патлиџан(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Меленото месо измешајте го со 2 лажици маслиново масло и кумин.
  2. Додајте го ситно исечканиот кромид, лук и магдонос. Зачинете со сол и бибер.
  3. Од смесата обликувајте 12 топчиња и секое од нив свиткајте го во стапче цимет.
  4. На скара печете ги ќебапите по три минути од секоја страна, а претходно посолените и излупени кришки модар патлиџан (или домати) испечете ги многу кратко.
  5. Послужете ги ќебапите со доматите и со сос по желба.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: