Рецепти
Ќебап од јагнешко и телешко месо Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек на скара од месо со цимет. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко мелено месо(300 Грама)

Мелено јагнешко месо(300 Грама)

Кромид(2 средни главици )

Лук(1 Чешне)

Магдонос(2 Китки)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кумин(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Стапче цимет(12 )

Модар патлиџан(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Меленото месо измешајте го со 2 лажици маслиново масло и кумин.
  2. Додајте го ситно исечканиот кромид, лук и магдонос. Зачинете со сол и бибер.
  3. Од смесата обликувајте 12 топчиња и секое од нив свиткајте го во стапче цимет.
  4. На скара печете ги ќебапите по три минути од секоја страна, а претходно посолените и излупени кришки модар патлиџан (или домати) испечете ги многу кратко.
  5. Послужете ги ќебапите со доматите и со сос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: