Рецепти
Кељ со сланина
Вкусно варило од зелечук и сланина
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Димена сланина(250 Грама)
Масло(2 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Пилешка супа(1 Литар)
Ловоров лист(2 Листови)
Магдонос(3 Китки)
Кељ(750 Грама)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Излупете го кромидот, ситно исечкајте го, а сланината исечете ја на коцки.
- Пржете ги заедно додека кромидот не пожолте, па додајте го исчистениот кељ и парчињата магдонос со коренот и листовите.
- Динстајте неколку минути и потоа додајте ја готовата пилешка супа и варете. Ставете ловоров лист, сол и бибер и ситно сечканите листови од магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во