Рецепти
Кељ со сланина Ана Ѓорова

Вкусно варило од зелечук и сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(250 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Пилешка супа(1 Литар)

Ловоров лист(2 Листови)

Магдонос(3 Китки)

Кељ(750 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, ситно исечкајте го, а сланината исечете ја на коцки.
  2. Пржете ги заедно додека кромидот не пожолте, па додајте го исчистениот кељ и парчињата магдонос со коренот и листовите.
  3. Динстајте неколку минути и потоа додајте ја готовата пилешка супа и варете. Ставете ловоров лист, сол и бибер и ситно сечканите листови од магдонос.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: