Рецепти
Кељ со сланина Ана Ѓорова

Вкусно варило од зелечук и сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(250 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Пилешка супа(1 Литар)

Ловоров лист(2 Листови)

Магдонос(3 Китки)

Кељ(750 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, ситно исечкајте го, а сланината исечете ја на коцки.
  2. Пржете ги заедно додека кромидот не пожолте, па додајте го исчистениот кељ и парчињата магдонос со коренот и листовите.
  3. Динстајте неколку минути и потоа додајте ја готовата пилешка супа и варете. Ставете ловоров лист, сол и бибер и ситно сечканите листови од магдонос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: