Рецепти
Кељ со сланина Ана Ѓорова

Вкусно варило од зелечук и сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(250 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Пилешка супа(1 Литар)

Ловоров лист(2 Листови)

Магдонос(3 Китки)

Кељ(750 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Излупете го кромидот, ситно исечкајте го, а сланината исечете ја на коцки.
  2. Пржете ги заедно додека кромидот не пожолте, па додајте го исчистениот кељ и парчињата магдонос со коренот и листовите.
  3. Динстајте неколку минути и потоа додајте ја готовата пилешка супа и варете. Ставете ловоров лист, сол и бибер и ситно сечканите листови од магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: