Рецепти
Кесадии со туна Ана Ѓорова

Вкусен оброк што можете да го подготвите за предјадење, ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи

Туна во конзерва(1 )

Пченка во конзерва(200 Грама)

Грашок(во конзерва 200 Грама)

Брокула(обарена 150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки за филот помешајте ги во длабок сад и зачинете по вкус.
  2. Во тава премачкана со путер ставете една тортиља.
  3. На едната страна од тортиљата ставете малку кашкавал и ставете од филот. Одозгора ставете уште малку кашкавал.
  4. Почекајте 2-3 минути малку да се растопи кашкавалот, па преклопете ја празната страна од тортиљата како плико.
  5. Кога долниот дел ќе се запече, превртете ја тортиљата на другата страна за и таа да се запече малку и да добие боја.
  6. Пресечете ја тортиљата на три парчиња и сервирајта ја со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: