Рецепти
Кесадии со туна
Вкусен оброк што можете да го подготвите за предјадење, ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Туна во конзерва(1 )
Пченка во конзерва(200 Грама)
Грашок(во конзерва 200 Грама)
Брокула(обарена 150 Грама)
Рендан кашкавал(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сите состојки за филот помешајте ги во длабок сад и зачинете по вкус.
- Во тава премачкана со путер ставете една тортиља.
- На едната страна од тортиљата ставете малку кашкавал и ставете од филот. Одозгора ставете уште малку кашкавал.
- Почекајте 2-3 минути малку да се растопи кашкавалот, па преклопете ја празната страна од тортиљата како плико.
- Кога долниот дел ќе се запече, превртете ја тортиљата на другата страна за и таа да се запече малку и да добие боја.
- Пресечете ја тортиљата на три парчиња и сервирајта ја со павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во