Рецепти
Кесадии со туна Ана Ѓорова

Вкусен оброк што можете да го подготвите за предјадење, ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи

Туна во конзерва(1 )

Пченка во конзерва(200 Грама)

Грашок(во конзерва 200 Грама)

Брокула(обарена 150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол

Бибер

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки за филот помешајте ги во длабок сад и зачинете по вкус.
  2. Во тава премачкана со путер ставете една тортиља.
  3. На едната страна од тортиљата ставете малку кашкавал и ставете од филот. Одозгора ставете уште малку кашкавал.
  4. Почекајте 2-3 минути малку да се растопи кашкавалот, па преклопете ја празната страна од тортиљата како плико.
  5. Кога долниот дел ќе се запече, превртете ја тортиљата на другата страна за и таа да се запече малку и да добие боја.
  6. Пресечете ја тортиљата на три парчиња и сервирајта ја со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: