Рецепти
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина Ана Ѓорова

Брза и вкусна вечера или ужинка од мексиканската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Путер(30 Грама)

Рендан кашкавал(1-2 Чаши)

Сланина(100 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тортиљата премачкајте ја со малку путер од едната страна, наросете рендан кашкавал на страната каде што нема путер, додајте исечкана сланина, посолете по вкус, а потоа превиткајте ја на половина.
  2. Постапката повторете ја и со другата тортиља.
  3. Една по една ставете ги во тава и гответе додека малку потемнат, па свртете од другата страна. Гответе додека се растопи кашкавалот.
  4. Готовите кесадиљи пресечете ги на парчиња и послужете ги со павлака, гвакамоле сос или со доматен сос.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: