Рецепти
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Брза и вкусна вечера или ужинка од мексиканската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Тортиљата премачкајте ја со малку путер од едната страна, наросете рендан кашкавал на страната каде што нема путер, додајте исечкана сланина, посолете по вкус, а потоа превиткајте ја на половина.
- Постапката повторете ја и со другата тортиља.
- Една по една ставете ги во тава и гответе додека малку потемнат, па свртете од другата страна. Гответе додека се растопи кашкавалот.
- Готовите кесадиљи пресечете ги на парчиња и послужете ги со павлака, гвакамоле сос или со доматен сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во