Рецепти
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина Ана Ѓорова

Брза и вкусна вечера или ужинка од мексиканската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(2 )

Путер(30 Грама)

Рендан кашкавал(1-2 Чаши)

Сланина(100 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Тортиљата премачкајте ја со малку путер од едната страна, наросете рендан кашкавал на страната каде што нема путер, додајте исечкана сланина, посолете по вкус, а потоа превиткајте ја на половина.
  2. Постапката повторете ја и со другата тортиља.
  3. Една по една ставете ги во тава и гответе додека малку потемнат, па свртете од другата страна. Гответе додека се растопи кашкавалот.
  4. Готовите кесадиљи пресечете ги на парчиња и послужете ги со павлака, гвакамоле сос или со доматен сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: