Рецепти
Кисели краставички во тегла Ана Ѓорова

Зимница од свежи кисели краставички со бибер во зрно, копар и ловоров лист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 Килограми)

Шеќер(100 Грама)

Сол(150 Грама)

Конзерванс(5 Грама)

Винобран(3 Грама)

Есенција(80 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бибер(4-5 Супени лажици)

Ловоров лист(10-15 )

Копар(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот, солта, конзервансот претходно потопен во млака вода и винобранот се ставаат во тенџере да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, се ладат и се додава есенција и вода (дозата за 10 килограми кисели краставички е 5 литри вода).
  3. Во миените тегли се ставаат корнишоните, резанчиња кромид, зрна бибер, ловоров лист и копар. Се полеваат со течноста и се затвараат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: