Рецепти
Кисели краставички во тегла Ана Ѓорова

Зимница од свежи кисели краставички со бибер во зрно, копар и ловоров лист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 Килограми)

Шеќер(100 Грама)

Сол(150 Грама)

Конзерванс(5 Грама)

Винобран(3 Грама)

Есенција(80 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бибер(4-5 Супени лажици)

Ловоров лист(10-15 )

Копар(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот, солта, конзервансот претходно потопен во млака вода и винобранот се ставаат во тенџере да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, се ладат и се додава есенција и вода (дозата за 10 килограми кисели краставички е 5 литри вода).
  3. Во миените тегли се ставаат корнишоните, резанчиња кромид, зрна бибер, ловоров лист и копар. Се полеваат со течноста и се затвараат.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: