Рецепти
Кисели краставички во тегла Ана Ѓорова

Зимница од свежи кисели краставички со бибер во зрно, копар и ловоров лист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 Килограми)

Шеќер(100 Грама)

Сол(150 Грама)

Конзерванс(5 Грама)

Винобран(3 Грама)

Есенција(80 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бибер(4-5 Супени лажици)

Ловоров лист(10-15 )

Копар(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шеќерот, солта, конзервансот претходно потопен во млака вода и винобранот се ставаат во тенџере да зовријат.
  2. Откако ќе зовријат, се ладат и се додава есенција и вода (дозата за 10 килограми кисели краставички е 5 литри вода).
  3. Во миените тегли се ставаат корнишоните, резанчиња кромид, зрна бибер, ловоров лист и копар. Се полеваат со течноста и се затвараат.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: