Рецепти
Кишел ( Желе ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/2 Литар)

Желатин(1 ќесичка )

Шеќер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере се става половина од количината ладна вода.
  2. Во неа се става ќесичка желатин и добро се меша.
  3. Останатата вода се става во тенџере, се додаваат 2 лажици шеќер и се вари.
  4. Во неа се додава смесата со желатинот и се меша.
  5. Се вари 1 минута.
  6. Готовиот кишел се става во чаша.
  7. По желба може да се додаде во него и овошје и да се сервира со шлаг и свежо овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: