Рецепти

Кишел ( Желе )
Полски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во тенџере се става половина од количината ладна вода.
- Во неа се става ќесичка желатин и добро се меша.
- Останатата вода се става во тенџере, се додаваат 2 лажици шеќер и се вари.
- Во неа се додава смесата со желатинот и се меша.
- Се вари 1 минута.
- Готовиот кишел се става во чаша.
- По желба може да се додаде во него и овошје и да се сервира со шлаг и свежо овошје.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во