Рецепти
Ќофтиња од праз Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(600 Грама)

Компир(400 Грама)

Брашно(30 Грама)

Јајце(2 )

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Масло

Брашно(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Одделно се варат компирите и празот.
  2. Откако убаво ќе се сварат, компирот се пасира, а празот се сечка и потоа се мешаат.
  3. Се додава сол, бибер, јајцата и сечканиот магдонос и убаво се промешува.
  4. Од смесата се прават ќофтиња, се валкаат во брашно и се пржат.
  5. Послужете ги со кисело млеко или со сос од домати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: