Рецепти
Ќофтиња во лиснато тесто Ана Ѓорова

Интересен рецепт за ручек од готово лиснато тесто со ќофтиња од мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрво се замесува месото со вегетата и со биберот, па се додава парчето леб кое претходно е натопено во малку млеко.
  2. Се обликуваат ќофтиња големи колку орев и потоа се пржат во врело масло.
  3. Готовото, замрзнато лиснато тесто се одмрзнува и се расукува во форма на правоаголник. Потоа се сече на коцки.
  4. Во секоја коцка се става по едно ќофте. Краевите се премачкуваат со разматена жолчка за да може да се залепат еден за друг. Коцкичките се затвараат како бовча.
  5. Во остатокот на жолчката се додава белката и се премачкуваат подготвените ќофтиња во лиснато тесто.
  6. Одозгора се наросуваат со сусам и се печат 15-20 минути на 220 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: