Рецепти
Ќофтиња во лиснато тесто Ана Ѓорова

Интересен рецепт за ручек од готово лиснато тесто со ќофтиња од мелено месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Најпрво се замесува месото со вегетата и со биберот, па се додава парчето леб кое претходно е натопено во малку млеко.
  2. Се обликуваат ќофтиња големи колку орев и потоа се пржат во врело масло.
  3. Готовото, замрзнато лиснато тесто се одмрзнува и се расукува во форма на правоаголник. Потоа се сече на коцки.
  4. Во секоја коцка се става по едно ќофте. Краевите се премачкуваат со разматена жолчка за да може да се залепат еден за друг. Коцкичките се затвараат како бовча.
  5. Во остатокот на жолчката се додава белката и се премачкуваат подготвените ќофтиња во лиснато тесто.
  6. Одозгора се наросуваат со сусам и се печат 15-20 минути на 220 степени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: