Рецепти
Ќофтиња во сос од зелени маслинки Ана Ѓорова

Сочни телешки ќофтиња во вкусен сос од зелени маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ја пиперката, излупете ја и исечете ја на ленти. Пропржете ги кратко време.
  2. Исечете го лебот, ставете го во млекото за да омекне, исцедете го и измешајте го со месото, кашкавалот и 125 грама растопен путер. Од добиената смеса направете повеќе мали ќофтиња.
  3. Во тава загрејте ги останатиот путер со 1 лажица масло, неизлупениот лук и мајчината душичка. Пржете ги ќофтињата по 4 минути од секоја страна; во внатрешноста треба да останат помалку пржени.
  4. За време на пржењето често поливајте ги со сосот од пржењето.
  5. Посолете ги и попиперете ги на крајот од пржењето, па извадете ги во чинии.
  6. Во сосот од пржењето додајте ги сечканите маслинки, па со него прелијте ги ќофтињата.
  7. Гарнирајте со пиперките и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: