Рецепти
Ќофтиња во сос од зелени маслинки Ана Ѓорова

Сочни телешки ќофтиња во вкусен сос од зелени маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ја пиперката, излупете ја и исечете ја на ленти. Пропржете ги кратко време.
  2. Исечете го лебот, ставете го во млекото за да омекне, исцедете го и измешајте го со месото, кашкавалот и 125 грама растопен путер. Од добиената смеса направете повеќе мали ќофтиња.
  3. Во тава загрејте ги останатиот путер со 1 лажица масло, неизлупениот лук и мајчината душичка. Пржете ги ќофтињата по 4 минути од секоја страна; во внатрешноста треба да останат помалку пржени.
  4. За време на пржењето често поливајте ги со сосот од пржењето.
  5. Посолете ги и попиперете ги на крајот од пржењето, па извадете ги во чинии.
  6. Во сосот од пржењето додајте ги сечканите маслинки, па со него прелијте ги ќофтињата.
  7. Гарнирајте со пиперките и сервирајте ги.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: