Рецепти
Ќофтиња во сос од зелени маслинки Ана Ѓорова

Сочни телешки ќофтиња во вкусен сос од зелени маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ја пиперката, излупете ја и исечете ја на ленти. Пропржете ги кратко време.
  2. Исечете го лебот, ставете го во млекото за да омекне, исцедете го и измешајте го со месото, кашкавалот и 125 грама растопен путер. Од добиената смеса направете повеќе мали ќофтиња.
  3. Во тава загрејте ги останатиот путер со 1 лажица масло, неизлупениот лук и мајчината душичка. Пржете ги ќофтињата по 4 минути од секоја страна; во внатрешноста треба да останат помалку пржени.
  4. За време на пржењето често поливајте ги со сосот од пржењето.
  5. Посолете ги и попиперете ги на крајот од пржењето, па извадете ги во чинии.
  6. Во сосот од пржењето додајте ги сечканите маслинки, па со него прелијте ги ќофтињата.
  7. Гарнирајте со пиперките и сервирајте ги.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: