Рецепти
Колач од модар патлиџан Ана Ѓорова

Солена торта од модри патлиџани што претставува оброк лесен за јадење, а едноставен за подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Измијте ги модрите патлиџани, исчистете ги од дршката и исечете ги на коцкички.
  2. Пржете ги во тава со масло околу 15-тина минути додека омекнат и добијат убава боја, па тргнете ги во сад настрана.
  3. Компирите излупете ги и сварете ги, па испарирајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Во смесата додајте ги јајцата, сечканиот босилек, издробениот леб, пармезанот, сол, бибер и соединете.
  5. Огноотпорен сад обвиткајте го со хартија за печење, наросете ја со лебни трошки и распоредете половина од смесата од модри патлиџани.
  6. На средината од смесата додајте кашкавал исечен на крушни парчиња (или сирење по желба) и покријте со другиот дел од смесата од модри патлиџани.
  7. Печете во рерна на 180°C околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: