Рецепти
Колач со банани и со лешници Ана Ѓорова

Послужете го колачот со шолја топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Јајце(2 )

Путер(100 Грама)

Брашно(230 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Џем од кајсии(или џем од јаболко 1 лажица )

Сол(малку )

Црно чоколадо(110 Грама)

Лешник(сечкани 70 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, солта, прашакот за печиво, содата бикарбона, 30 г рендано чоколадо и шеќерот.
  2. Во друг сад се пасираат бананите, се додаваат јајцата, путерот и џемот и се меша со жица.
  3. Во смесата со бананите се додаваат 80 г сечкано чоколадо и 70 г сечкани лешници и измешајте ја со смесата со брашно.
  4. Четвртаст калап обложете го со хартија за печење, истурете ја смесата, посипете ја со лешници и ставете ја во загреана рерна на 180 тепени да се пече околу 50 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: