Рецепти
Колач со банани и со лешници Ана Ѓорова

Послужете го колачот со шолја топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Јајце(2 )

Путер(100 Грама)

Брашно(230 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Џем од кајсии(или џем од јаболко 1 лажица )

Сол(малку )

Црно чоколадо(110 Грама)

Лешник(сечкани 70 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, солта, прашакот за печиво, содата бикарбона, 30 г рендано чоколадо и шеќерот.
  2. Во друг сад се пасираат бананите, се додаваат јајцата, путерот и џемот и се меша со жица.
  3. Во смесата со бананите се додаваат 80 г сечкано чоколадо и 70 г сечкани лешници и измешајте ја со смесата со брашно.
  4. Четвртаст калап обложете го со хартија за печење, истурете ја смесата, посипете ја со лешници и ставете ја во загреана рерна на 180 тепени да се пече околу 50 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: