Рецепти
Колач со јаболка Ана Ристеска

Едноставна пита со фил од рендана јаболка со која нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(200 грама + 3-4 Супени лажици)

Масло(1 чаша + 2 Супени лажици)

Брашно(2 Чаши)

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Јаболко(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во еден сад се мешаат јајцата, шеќерот, брашното, маслото, јогуртот и печивото.
  2. Откако убаво ќе се изматат, половина од тестото се става во тава на хартија за печење во рерна загреана на 200 степени. Се пече неколку минути колку да фати мала коричка.
  3. На страна се лупат јаболката, се рендаат и се пропржуваат со 2 лажици масло и се додаваат шеќерот (3-4 лажици) и ванилинот шеќер (1 пакување).
  4. Се вади тавата од шпоретот и се додава смесата од јаболката. Одозгора се дотура втората половина од тестото и повторно се враќа во рерна.
  5. Се пече на 100 степени околу 20 минути. Откако ќе се испече питата се наросува со шеќер во прав.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: