Рецепти
Колач со кајсии Ана Ѓорова

Свеж колач со фил од кајсии и пудинг од ванила – интересна комбинација што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Шеќер(6 лажици (за кора) )

Прашок за печиво(1/2 )

Шеќер(300 грама (за фил) )

Кајсија(1/2 Килограм)

Пудинг од ванила(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата и шеќерот, се додаваат брашното и печивото и се промешува.
  2. Смесата се истура во подмачкан плех и се пече на 200 степени.
  3. Во 1/2 литар вода се додава 300 г шеќер да зоврие и се додаваат исечканите кајсии (или праски) и се оставаат да провријат.
  4. Во тенџерето се додаваат 2 пудинга, растворени со малку вода, и се варат заедно со овошјето да се згусне.
  5. Кога ќе се олади, се премачкува пандишпанот, а врз филот се додава шлаг пена и сечкани бадеми. Може наместо бадеми, да украсите со сечкани кајсии.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: