Рецепти
Колач со вишни Ана Ѓорова

Вкусен благ колач на кој вишните му даваат одличен киселкаст вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Јајце(4 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Млеко(200 Милилитри)

Масло

Вишни(1/2 Килограм)

Шеќер во прав(за наросување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Сите состојки (освен вишните, кои претходно се излупени од семките) се ставаат во сад. Се мати со миксер неколку минути додека се изедначи смесата.
  2. Во тава се става хартија за печење, намастена со масло и смесата се претура во тавата, а одозгора се редат вишните. Со лажица малку се протапкува смесата да се задржат вишните и во средина, да не бидат само на површина.
  3. Колачот се пече на 200 степени додека убаво зарумени, околу 30 минути.
  4. Се остава да се излади, па се наросува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: