Рецепти
Колач со вишни Ана Ѓорова

Вкусен благ колач на кој вишните му даваат одличен киселкаст вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Јајце(4 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Млеко(200 Милилитри)

Масло

Вишни(1/2 Килограм)

Шеќер во прав(за наросување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Сите состојки (освен вишните, кои претходно се излупени од семките) се ставаат во сад. Се мати со миксер неколку минути додека се изедначи смесата.
  2. Во тава се става хартија за печење, намастена со масло и смесата се претура во тавата, а одозгора се редат вишните. Со лажица малку се протапкува смесата да се задржат вишните и во средина, да не бидат само на површина.
  3. Колачот се пече на 200 степени додека убаво зарумени, околу 30 минути.
  4. Се остава да се излади, па се наросува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: