Рецепти
Колачи со бело вино (посно) Ана Ѓорова

Брзи колачи со фил од мармалад што се погодни за посните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(200 Милилитри)

Бело вино(100 Милилитри)

Шеќер(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(400 Грама)

Џем од кајсии(за филување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки. Брашното може да биде помалку или повеќе, а тестото треба да биде ни многу меко ни многу тврдо.
  2. Се развлекува кора со дебелина од половина сантиметар, па со чаша се сечат кругови.
  3. Во секој круг се става лажичка мармалад и се преклопува кругот така што краевите се притискаат со виљушка за да се залепат.
  4. Колачињата се ставаат врз подмачкан плех и се печат на 180-200 степени, 15 минути.
  5. Додека се топли се валкаат во шеќер во прав.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: