Рецепти
Колачи со бело вино (посно) Ана Ѓорова

Брзи колачи со фил од мармалад што се погодни за посните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(200 Милилитри)

Бело вино(100 Милилитри)

Шеќер(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(400 Грама)

Џем од кајсии(за филување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки. Брашното може да биде помалку или повеќе, а тестото треба да биде ни многу меко ни многу тврдо.
  2. Се развлекува кора со дебелина од половина сантиметар, па со чаша се сечат кругови.
  3. Во секој круг се става лажичка мармалад и се преклопува кругот така што краевите се притискаат со виљушка за да се залепат.
  4. Колачињата се ставаат врз подмачкан плех и се печат на 180-200 степени, 15 минути.
  5. Додека се топли се валкаат во шеќер во прав.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: