Рецепти

Колачи со бело вино (посно)
Брзи колачи со фил од мармалад што се погодни за посните денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Масло(200 Милилитри)
Бело вино(100 Милилитри)
Шеќер(2 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Брашно(400 Грама)
Џем од кајсии(за филување )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Се замесува тесто од сите состојки. Брашното може да биде помалку или повеќе, а тестото треба да биде ни многу меко ни многу тврдо.
- Се развлекува кора со дебелина од половина сантиметар, па со чаша се сечат кругови.
- Во секој круг се става лажичка мармалад и се преклопува кругот така што краевите се притискаат со виљушка за да се залепат.
- Колачињата се ставаат врз подмачкан плех и се печат на 180-200 степени, 15 минути.
- Додека се топли се валкаат во шеќер во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во