Рецепти
Колачи со свежо грозје Ана Ѓорова

Наместо ореви, за овој колач можете да употребите и мелени бадеми – еднакво е вкусен и неодолив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер(75 Грама)

Јајце(5 )

Лимон(0.5 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Мелени ореви(70 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Црно грозје(1-2 Шаки)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Брашното се меша со путерот, шеќерот, 2 жолчки од јајца, кора од лимон и се замесува тесто.
  2. Од 5 белки од јајце се мати со миксер цврст снег, постепено се додава шеќерот во прав, мелените ореви, ванилиниот шеќер и грст зрна од свежо грозје.
  3. Смесата се става во подмачкани калапи со путер и се пече на умерена температура.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: