Рецепти
Колачи со свежо грозје Ана Ѓорова

Наместо ореви, за овој колач можете да употребите и мелени бадеми – еднакво е вкусен и неодолив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер(75 Грама)

Јајце(5 )

Лимон(0.5 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Мелени ореви(70 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Црно грозје(1-2 Шаки)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Брашното се меша со путерот, шеќерот, 2 жолчки од јајца, кора од лимон и се замесува тесто.
  2. Од 5 белки од јајце се мати со миксер цврст снег, постепено се додава шеќерот во прав, мелените ореви, ванилиниот шеќер и грст зрна од свежо грозје.
  3. Смесата се става во подмачкани калапи со путер и се пече на умерена температура.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: