Рецепти
Колачиња со ѓумбир и чоколадо Ана Ѓорова

Брзи и лесни путер колачиња што одлично одат со омиленото кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(60 Грама)

Јајце(1 )

Ванилин шеќер(1 ќесичка )

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(130 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Путерот (претходно изваден од фрижидер да омекне на собна температура и исечкан на коцки) и шеќерот изматете ги пенасто со миксер додека добиете хомоген крем.
  2. Во друг сад со виљушка малку измешајте го јајцето со ванилиниот шеќер и додајте ги кај путерот.
  3. Во садот со путерот додајте го брашното измешано со печивото, ѓумбирот во прав и прстофат сол.
  4. Добро измешајте ја смесата, па додајте чоколадо, исечкано на коцки и повторно соединете.
  5. Во плех врз намастена хартија за печење или без хартија, но намастен и набрашнет плех, распоредете од смесата, така што со лажица ќе земете и ќе ги ставате врз хартијата да добиете мали кругови.
  6. Печете ги колачињата во претходно загреана рерна на 180 степени околу 10-тина минути.
  7. Пред сервирање оставете ги да се оладат.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: