Рецепти
Колбасици со ориз Ана Ѓорова

Лесна ручек идеја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(500 Грама)

Ориз(2 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Доматно пире(10 Грама)

Вода(4 Чаши)

Коцка за супа-бујон(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Колбасите испржете ги во широка тава.
  2. Во посебна тава испржете ги лукот и оризот, потоа измешајте ги заедно.
  3. Додајте пире од домати и вода во која е растворена супата.
  4. Варете на тивок оган додека не се свари оризот, потребно е водата да испари.
  5. Вака подготвените колбаси со ориз сервирајте ги.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: