Рецепти
Корејски Бибимбап Ана Ристеска

Корејскиот специјалитет Бибимбап е готов за само 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(3 Парчиња)

Морков(2 )

Тиквичка(2 )

Шитаке печурки(10 )

Зелка(1/4 )

Спанаќ(20 Листови)

Јајце(2 )

Ориз(1 Чаша)

Сусам(2 Супени лажици)

Масло од сусам(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Згответе го оризот како што го готвите вообичаено или водете се според упатството на пакувањето.
  2. Гответе ги печурките со 1 кафена лажица масло од сусам.
  3. Во тенџере зовријте ја водата. Додајте ги сите зеленчуци (морковите, тиквичките и зелката исечете ги на ленти) освен печурките и спанаќот. Гответе ги околу 1 минути. Додајте го спанаќот и варете уште 30 секунди. Исцедете го зеленчукот од водата и ставете го во сад со ладна вода.
  4. Во меѓувреме исечкајте го стекот на ситни парчиња за да наликува на мелено месо. Гответе го стекот како вообичаено што го готвите. Тргнете го на страна и во истото тавче испржете 2 јајца на око.
  5. Во секоја чинија ставете половина чаша ориз, зеленчуците еден по еден наредете ги околу оризот, како и месото и одозора ставете го јајцето. Поросете со сусам и послужете.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: