Рецепти
Корндогс Ана Ѓорова

Американски рецепт за виршли на стапче пржени во масло. Се служат за предјадење со сенф или со кечап.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виршли(4 )

Пченкарно брашно(100 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јајце(1 )

Јогурт(по потреба )

Сол(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Го отстрануваме заштитното најлонче од виршлите, секоја ја сечеме на половина по должина и ја набодуваме на стапче за раженче.
  2. Ги мешаме обичното и пченкарното брашно и во нив ги валкаме исечените виршли.
  3. Во садот со брашното додаваме едно јајце, малку сол и јогурт по потреба да се добие смеса малку погуста од смеса за палачинки.
  4. Откако состојките ќе се соединат, секоја од виршлите ја ставаме во смесата добро да се покрие и ги пржиме добро додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: