Рецепти
Корндогс Ана Ѓорова

Американски рецепт за виршли на стапче пржени во масло. Се служат за предјадење со сенф или со кечап.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виршли(4 )

Пченкарно брашно(100 Грама)

Брашно(100 Грама)

Јајце(1 )

Јогурт(по потреба )

Сол(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Го отстрануваме заштитното најлонче од виршлите, секоја ја сечеме на половина по должина и ја набодуваме на стапче за раженче.
  2. Ги мешаме обичното и пченкарното брашно и во нив ги валкаме исечените виршли.
  3. Во садот со брашното додаваме едно јајце, малку сол и јогурт по потреба да се добие смеса малку погуста од смеса за палачинки.
  4. Откако состојките ќе се соединат, секоја од виршлите ја ставаме во смесата добро да се покрие и ги пржиме добро додека заруменат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: