Рецепти
Корнфлекс барови Ана Ристеска

Совршен појадок за на училиште за вашите деца кој може да се комбинира со чаша млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(1/4 Чаша)

Мед(1/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Корнфлекс(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Тавче покријте го со алуминумска фолија и премачкајте го со малку масло.
  2. Во сад ставете ги путерот, медот, кафеавиот шеќер и ставете го садот во микробранова печка една минута за состојките да се стопат и да се соединат. Извадете го садот, промешајте и повторете ја постапката уште двапати.
  3. Во садот додајте ја ванилата и корнфлексот (можете да употребите било каков корнфлекс) и убаво промешајте. Можете да додадете и ореви, лешници, кокос или m&m’s бонбони (една чаша, по ваш вкус).
  4. Смесата сипете ја во тавата и со лажица рамномерно распоредете ја. Покријте ја со парче алуминиумска фолија и ставете го тавчето во фрижидер околу 2-3 часа за да се стврдне смесата.
  5. Кога ќе биде убаво оладена, исечете ги баровите во правоаголници и послужете. Баровите можат да стојат во фрижидер 2 недели или 6 месеци ако ги чувате во замрзнувач.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: