Рецепти
Корнфлекс барови Ана Ристеска

Совршен појадок за на училиште за вашите деца кој може да се комбинира со чаша млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(1/4 Чаша)

Мед(1/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Корнфлекс(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Тавче покријте го со алуминумска фолија и премачкајте го со малку масло.
  2. Во сад ставете ги путерот, медот, кафеавиот шеќер и ставете го садот во микробранова печка една минута за состојките да се стопат и да се соединат. Извадете го садот, промешајте и повторете ја постапката уште двапати.
  3. Во садот додајте ја ванилата и корнфлексот (можете да употребите било каков корнфлекс) и убаво промешајте. Можете да додадете и ореви, лешници, кокос или m&m’s бонбони (една чаша, по ваш вкус).
  4. Смесата сипете ја во тавата и со лажица рамномерно распоредете ја. Покријте ја со парче алуминиумска фолија и ставете го тавчето во фрижидер околу 2-3 часа за да се стврдне смесата.
  5. Кога ќе биде убаво оладена, исечете ги баровите во правоаголници и послужете. Баровите можат да стојат во фрижидер 2 недели или 6 месеци ако ги чувате во замрзнувач.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: