Рецепти
Корузо колач Ана Ристеска

Едноставен чоколаден десерт со рум за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 1/2 Чаша)

Јајце(5 )

Шеќер(2 Чаши)

Маргарин(1 Пакување)

Вода(8 Супени лажици)

Рум(3 Супени лажици)

Какао(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во едно тенџере се топи маргаринот со 8 лажици вода и 2 чаши шеќер.
  2. Се додаваат 3 лажици рум и 5 лажици какао, и се остава малку да се олади.
  3. Откако ќе се олади се додаваат 5 жолчки.
  4. Од оваа смеса се вади една чаша за глазура.
  5. На преостанатата смеса се додава една и пол чаша брашно, 1 печиво и на крајот снег од 5 матени белки.
  6. Сето тоа се меша и се пече на температура од 220 степени.
  7. Глазурата се прелева откако ќе се излади тортата, а потоа се сече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: