Рецепти

Корузо колач
Едноставен чоколаден десерт со рум за сите љубители на чоколадото
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1 1/2 Чаша)
Јајце(5 )
Шеќер(2 Чаши)
Маргарин(1 Пакување)
Вода(8 Супени лажици)
Рум(3 Супени лажици)
Какао(5 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Во едно тенџере се топи маргаринот со 8 лажици вода и 2 чаши шеќер.
- Се додаваат 3 лажици рум и 5 лажици какао, и се остава малку да се олади.
- Откако ќе се олади се додаваат 5 жолчки.
- Од оваа смеса се вади една чаша за глазура.
- На преостанатата смеса се додава една и пол чаша брашно, 1 печиво и на крајот снег од 5 матени белки.
- Сето тоа се меша и се пече на температура од 220 степени.
- Глазурата се прелева откако ќе се излади тортата, а потоа се сече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во