Рецепти
Коцки од кокос Ана Ристеска

Едноставни чоколадни коцки со бисквити и кокос за вистинско уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово брашно(200 Грама)

Путер(125 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Бисквити(200 Грама)

Вода(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган го ставаме шеќерот во прав, водата и путерот.
  2. Содржината во теџерето на оган ја промешуваме.
  3. Тенџерето го тргаме од оган.
  4. Во тенџерето додаваме кокосово брашно и издробени бисквити.
  5. Мешаме додека не добиеме хомогена смеса.
  6. Од смесата формираме правоаголен колач.
  7. Парчињата чоколада ги кршиме и ги топиме на пареа.
  8. Додаваме масло за јадење за чоколадата да добие сјај.
  9. Растопената чоколада ја нанесуваме по целата површина на колачот.
  10. Колачот го сечеме на коцки.
  11. Врз секоја од коцките од кокос наросуваме кокосови снегулки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: