Рецепти
Крап на сол
Рибата на овој начин е многу вкусно приготвена и е одлична за семеен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Во еден поголем плех се става 1/3 од солта.
- Исчистениот крап се премачкува со масло, на средина се ставаат исечкан лук и зачини.
- Крапот се става во плехот хрз солта и потоа се покрива со преостанатата сол во дебел слој.
- Се пече 1 час во рерна на 220 степени.
- Потоа се вади од рерна, се крши солта и се чисти заедно со кожата на рибата – останува само сочното месо.
- Рибата може да ја гарнирате со варени компири, компири и пченка, зачинети со бибер, лажица путер и лук во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во