Рецепти
Крап на сол Ана Ѓорова

Рибата на овој начин е многу вкусно приготвена и е одлична за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(од 2,5 килограми )

Морска сол(3 Килограми)

Лук(3 Чешниња)

Сол

Бибер

Вегета

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во еден поголем плех се става 1/3 од солта.
  2. Исчистениот крап се премачкува со масло, на средина се ставаат исечкан лук и зачини.
  3. Крапот се става во плехот хрз солта и потоа се покрива со преостанатата сол во дебел слој.
  4. Се пече 1 час во рерна на 220 степени.
  5. Потоа се вади од рерна, се крши солта и се чисти заедно со кожата на рибата – останува само сочното месо.
  6. Рибата може да ја гарнирате со варени компири, компири и пченка, зачинети со бибер, лажица путер и лук во прав.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: