Рецепти
Крап на сол Ана Ѓорова

Рибата на овој начин е многу вкусно приготвена и е одлична за семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(од 2,5 килограми )

Морска сол(3 Килограми)

Лук(3 Чешниња)

Сол

Бибер

Вегета

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во еден поголем плех се става 1/3 од солта.
  2. Исчистениот крап се премачкува со масло, на средина се ставаат исечкан лук и зачини.
  3. Крапот се става во плехот хрз солта и потоа се покрива со преостанатата сол во дебел слој.
  4. Се пече 1 час во рерна на 220 степени.
  5. Потоа се вади од рерна, се крши солта и се чисти заедно со кожата на рибата – останува само сочното месо.
  6. Рибата може да ја гарнирате со варени компири, компири и пченка, зачинети со бибер, лажица путер и лук во прав.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: