Рецепти
Крекери од компир со мус од спанаќ Ана Ристеска

Ароматични и вкусни крекери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Спанаќ(100 Грама)

Слатка павлака(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги компирите. Кога ќе се оладат, излупете ги и испасирајте ги како за пире.
  2. Во садот со пирето ставете ги јајцата, брашното, солта и биберот. Измешајте и оформете мали крукчиња сплескани од двете страни сè додека не се потроши целата смеса.
  3. Во сад за печење прекриен со хартија, наредете ги крекерите да се печат околу 20 тина минути на умерена температура додека не поруменат.
  4. Во меѓувреме за да го подготвите мусот ставете во блендер спанаќ и слатка павлака и блендирајте додека не добиете густ и кремаст сос.
  5. На секој крекер ставете му од мусот од спанаќ и украсете со ливчиња од босилек.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: