Рецепти
Крекери од компир со мус од спанаќ Ана Ристеска

Ароматични и вкусни крекери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Спанаќ(100 Грама)

Слатка павлака(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сварете ги компирите. Кога ќе се оладат, излупете ги и испасирајте ги како за пире.
  2. Во садот со пирето ставете ги јајцата, брашното, солта и биберот. Измешајте и оформете мали крукчиња сплескани од двете страни сè додека не се потроши целата смеса.
  3. Во сад за печење прекриен со хартија, наредете ги крекерите да се печат околу 20 тина минути на умерена температура додека не поруменат.
  4. Во меѓувреме за да го подготвите мусот ставете во блендер спанаќ и слатка павлака и блендирајте додека не добиете густ и кремаст сос.
  5. На секој крекер ставете му од мусот од спанаќ и украсете со ливчиња од босилек.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: