Рецепти
Крем бомбици Ана Ѓорова

Сочни и вкусни непечени бомбици што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 грама + 4 лажици )

Црно чоколадо(100 Грама)

Јајце(1 )

Рум(3 Супени лажици)

Мелени ореви(250 Грама)

Путер(125 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Чоколадни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чоколадото искршете го на парчиња и растопете го во тенџере на тивок оган со постојано мешање.
  2. Белката изматете ја со миксер и додајте 250 г шеќер во прав.
  3. Додајте го румот во садот со белката и матете додека белката ја добие потребната цврстина, потоа измешајте ја со чоколадото и со мелените ореви.
  4. Месете ја смесата со рака додека да се соедини.
  5. Крем: во сад за матење ставете ги путерот и жолчката, додајте 4 лажици шеќер во прав и ванилиниот шеќер. Матете со миксер додека филот стане пенест.
  6. Потоа земете од смесата со белка, ореви и чоколадо и расплескајте ја на едната рака. На средина нанесете од кремот и формирајте бомбица.
  7. На истиот начин подгответе ги сите бомбици и валкајте ги во чоколадни трошки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: