Рецепти
Крем супа од пченка со целер Ана Ѓорова

Кремасто вегетаријанско јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(1 Чаша)

Целер(1 корен )

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Маргарин(1 Супена лажица)

Млеко(3/4 Чаша)

Жолчка од јајце(1 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот и целерот ситно исечкајте ги и малку динстајте ги во тенџере на масло. Додајте ја претходно сварената пченка и донстајте уште 15 минути.
  2. Состојките испасирајте ги, додајте сос приготвен од малку млеко со брашно и варете уште 10-15 минути.
  3. Супата процедете ја низ сито, варете ја уште малку, зачинете ја по вкус и додајте смеса од останатото млеко измешано со жолчката.
  4. На крајот додајте маргарин и сол по вкус.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: