Рецепти
Крем супа од пченка со целер Ана Ѓорова

Кремасто вегетаријанско јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(1 Чаша)

Целер(1 корен )

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Маргарин(1 Супена лажица)

Млеко(3/4 Чаша)

Жолчка од јајце(1 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот и целерот ситно исечкајте ги и малку динстајте ги во тенџере на масло. Додајте ја претходно сварената пченка и донстајте уште 15 минути.
  2. Состојките испасирајте ги, додајте сос приготвен од малку млеко со брашно и варете уште 10-15 минути.
  3. Супата процедете ја низ сито, варете ја уште малку, зачинете ја по вкус и додајте смеса од останатото млеко измешано со жолчката.
  4. На крајот додајте маргарин и сол по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: