Рецепти
Крем супа со аспарагус Ана Ристеска

Лесна крем супа кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аспарагус(1 Килограм)

Путер(50 Грама)

Хопла(300 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Излупете го аспарагусот и исечкајте го на парчиња долги 3 см.
  2. Варете го 10 минути во 2 литри солена вода.
  3. Врвовите и водата во која се вареа тргнете ги на страна.
  4. Останатиот дел од аспарагусот исечкајте го на мали парчиња и пропржете ги на путер.
  5. Додајте 1.5 литри од водата и потоа додајте ја хоплата.
  6. Зачинете и изблендирајте.
  7. Потоа ставете да се готви 10 минути на тивко.
  8. Врвовите ставете ги на дното на чинијата а одозгора сипете од супата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: