Рецепти
Крем супа со аспарагус Ана Ристеска

Лесна крем супа кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аспарагус(1 Килограм)

Путер(50 Грама)

Хопла(300 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Излупете го аспарагусот и исечкајте го на парчиња долги 3 см.
  2. Варете го 10 минути во 2 литри солена вода.
  3. Врвовите и водата во која се вареа тргнете ги на страна.
  4. Останатиот дел од аспарагусот исечкајте го на мали парчиња и пропржете ги на путер.
  5. Додајте 1.5 литри од водата и потоа додајте ја хоплата.
  6. Зачинете и изблендирајте.
  7. Потоа ставете да се готви 10 минути на тивко.
  8. Врвовите ставете ги на дното на чинијата а одозгора сипете од супата.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: