Рецепти
Кремаста туна салата Ана Ѓорова

Вкусна салата од јајца, туна и тестенини што претставува и одличен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Јајце(2 )

Тестенини(200 грама, некој поситен вид )

Кисела павлака(2 Пакувања)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сенф(1 Кафена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Кисели краставички

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тестенините се варат во посолена вода, се цедат и се мијат во ладна вода, па се оставаат во сад настрана.
  2. Во меѓувреме во друг сад се варат и јајцата.
  3. На ситната страна од рендето се рендаат киселите краставички, јајцата и чешнињата лук.
  4. Потоа ренданите состојки се мешаат со тестенините, се меша и се додаваат павлаката, мајонезот, сенфот и зачините по желба.
  5. На крај се додава и туната и сите состојки добро се соединуваат.
  6. Салатата најдобро е да ја оставите во фрижидер да се излади најдобро еден час.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: